Saturday 2 March, 2019

Time Zone: MST/Mountain Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Eosinophilic Esophagitis 1 hour 8:00 AM  -  9:00 AM  |  Conservatory Room
 | 
Talk
Breakfast with the ExpertsClinical
Irritable Bowel Syndrome (IBS) Management 1 hour 8:00 AM  -  9:00 AM  |  Oak Room
 | 
Talk
Breakfast with the ExpertsClinical
Anticoagulation/Novel Oral Anticoagulants (NOACS) and Reversal 1 hour 8:00 AM  -  9:00 AM  |  Norquay Room
 | 
Talk
Breakfast with the ExpertsClinical
Advances in Quality in Gastroenterology: Overcoming barriers to change 1 hour 8:00 AM  -  9:00 AM  |  Ivor Petrak Room
 | 
Talk
Breakfast with the ExpertsClinical
8:30 AM
8:30 AM
Mucosal Immunology 2 hours 8:30 AM  -  10:30 AM  |  Theatre Room
Basic ScienceAbstract Presentation
9:00 AM
9:00 AM
10:30 AM
10:30 AM
Nutrition Break (Network Hall, Van Horne B/C) 30 minutes 10:30 AM  -  11:00 AM
11:00 AM
11:00 AM
CBD Simulator: How is this going to work? 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Conservatory Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
SEE™ EPIC: EMR 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Room 2530
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
SEE™ EPIC: Polypectomy case discussion 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Room 2522
 | 
ClinicalSmall Group Session
Physician Burn Out 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Rob Ritchie (2520)
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Transition to Adult Care 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  David O'Brien Room (2518)
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Implications: Communicating with your patients 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Alberta Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Applying High Resolution Manometry 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Norquay Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Approach to Inpatient Nutrition in IBD for the Gastroenterologist 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Ivor Petrak Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Fecal Transplants 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  New Brunswick Room
 | 
Talk
Basic ScienceSmall Group Session
IBD in Liver Disease 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Frontenac Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Approach to Liver Lesions 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Champlain Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Pediatric Functional Management Disorders 40 minutes 11:00 AM  -  11:40 AM  |  Oak Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
11:50 AM
11:50 AM
SEE™: Using simulators in training 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Room 2530
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Talk
SEE™ EPIC: Polypectomy case discussion 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Room 2522
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Microbiome and its Effects on Therapies 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Ivor Petrak Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Electrosurgery 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Alberta Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Celiac Disease: Diagnosis and management 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Oak Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Barrett's Esophagus in 2019 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Norquay Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Short Bowel Syndrome 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Rob Ritchie (2520)
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Therapeutic Endoscopic Ultrasound: Biliary drainage and beyond 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  David O'Brien Room (2518)
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Pediatric Liver Disease Cases 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  New Brunswick Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
Evaluation of Liver Fibrosis 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Frontenac Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
When to Refer for Transplant 40 minutes 11:50 AM  -  12:30 PM  |  Champlain Room
 | 
Talk
ClinicalSmall Group Session
 | 
Talk
Basic ScienceSmall Group Session
12:30 PM
12:30 PM
Lunch (Network Hall, Van Horne B/C) 1 hour 12:30 PM  -  1:30 PM
1:30 PM
1:30 PM
3:00 PM
3:00 PM
Nutrition Break (Network Hall, Van Horne B/C) 30 minutes 3:00 PM  -  3:30 PM
3:30 PM
3:30 PM
5:00 PM
5:00 PM
McKenna Reception 30 minutes 5:00 PM  -  5:30 PM
5:30 PM
5:30 PM
McKenna Lecture 1 hour 5:30 PM  -  6:30 PM  |  Van Horne A Room
Talk
Key Events
6:30 PM
6:30 PM
Poster Session I 1 hour 30 minutes 6:30 PM  -  8:00 PM  |  Alhambra Room
Abstract Presentation
8:00 PM
8:00 PM
CDDW™ Social Event 3 hours 8:00 PM  -  11:00 PM  |  Riverview Lounge